10 Haziran 2019 Pazartesi

KURANDA MİKROBİYOLOJİ – İNSANIN 46 KROMOZOMU (53 NECM SÛRESİ ÂYET 46)


KURANDA MİKROBİYOLOJİ – İNSANIN 46 KROMOZOMU (53 NECM SÛRESİ  ÂYET 46)


KURANDA , HAMİLELİKTE CİNSİYETİN OLUŞUM ZAMANI  VE İNSANIN 46 KROMOZOMU (53 Necm 45-46)


BEN ALLÂHIN KULUYUM. 
Atılmış şeytandan Allâha sığınırım. 
Rahmeti her şeyi kapsayan , Çok Rahmet Eden Allâhın adıyla.
(Kuran - 1 Fâtiha sûresi , Âyet 1) “Övgü , Evrenlerin yetiştireni Allah içindir”. 
Salât ve selâm yüce Allâhın elçisi Muhammede.  

= BİRİNCİ RESİM = FALLOP TÜPÜNDE DÖLLENME ÂNI =
RESİM 1  
FotoÄŸraf açıklaması yok.  

BİRİNCİ BÖLÜM = KONUNUN MÂHİYYETİ

       Bu konu , Kuranın , toplam olarak , bir satırdan daha kısa olan , iki âyetinin mucizelerinin anlatımıdır. Bir satırdan kısa bir yazıda bu kadar çok mucize bulunduğu halde , İslâmdan , Kurandan başka ölçü edinen , elbette hiçbir mazerete sâhip olamaz. Evrenleri yaratan , yetiştiren , düzenleyen , sürdüren yüce Allahdan başka itâate lâyık kimse veyâ dava yoktur. KİM YÜCE ALLÂHIN KÂNUNUNUN EGEMENLİĞİNDEN ,  İSLÂM DEVLETİNDEN  BAŞKA KÂNUN VE DEVLET KABUL EDERSE , HAKLARINI YÜCE ALLAHA TESLİM ETMEMİŞTİR YANİ MÜSLÜMAN DEĞİLDİR , CEHENNEMLİKTİR. 
          Yoksa , yüce Allahın bilgisiz olduğunu ve Onun yarattığı insanların daha bilgili olduğunu mu zannediyorsun. Elbette yüce Allah geçmişte , bu anda ve gelecekte ,  yerde ve göklerde ne varsa hepsini , her an , senin seni bildiğinden daha iyi bilir. O her şeyi bilenin bilgisi ile indirilmiş olan Kuranın , o her şeyi bilen yüce Allahdan indirilmiş bir kitap olduğunun isbâtını bu konuda bulacaksın. Bir satırdan daha kısa bir kuran yazısında bir çok mucize bulunduğunu isbatlayan bir konudur bu konu. Konu insanın anne karnında yaratılışında , cinsiyetinin ne zaman oluştuğunu bildiren iki âyet hakkındadır.     
         Hâmilelik ve insanın yaratılışı , Kuranda bâzı teferruâtı ile anlatılır. Bu anlatımlar çağdaş bilimin tesbitleri ile kanıtlandığı için , çağdaş bilim Kuranın mûcize olduğuna tanıktır. Bu konu ANNE KARNINDA CİNSİYETİN OLUŞUMUNUN ZAMÂNI VE İNSANIN 46 KROMOZOMU HAKKINDADIR.
           Çağımızda hâmilelik süreci tamâmen kaydedilebiliyor. Çocuğun günlük gelişiminin görüntüsü alınabiliyor.  Daha ileri bir bilgi ile , genetik ve kimyâsal tesbitler de yapılabiliyor. Gerekli görülen ameliyatlar olursa , anne karnında yapılabiliyor. Çocuk gelişiminin temel bilgilerini içeren GEN , KROMOZOM ve sâire bilimsel adlarla bilinen , günlük hayâtın dışında olan bilimsel bilgiler de var. Çocuğun kız mı erkek mi olacağını belirleyen süreç te tesbit edildi. Artık bunları bilmek , çocuğun cinsiyyeti ne zaman belli olur , hâmile olunan kız mı erkek mi çok açık sıradan bilgiler hâline geldi. 
            Çocuğun cinsiyetinin ne zaman oluştuğunu son yüzyılın bilgi birikimi ile biliyoruz. Hal bu ki , tesbît târihi henüz yüz yıl bile olmayan bu çağdaş bilimsel bilgi , bin dört yüz (1400) seneden daha önce indirilmiş olan Kuranda var. 
            Çağdaş bilimin tesbîtine göre , çocuğun cinsiyetinin kesinleştiği zaman , cinsel ilişkiden on (10) saat kadar sonrasıdır. Erkeğin menisindeki milyonlarca küçük menî canlısından biri kadının rahmindeki tüplerde bulunan yumurtaya girer , böylece bu yumurta döllenmiş olur. 

İKİNCİ BÖLÜM = ÇAĞDAŞ BİLİMSEL TESBİTLERE GÖRE , DÖLLENME VE CİNSİYETİN OLUŞUM ANI =    

ALINTI = *** Yumurtalıklardan atılan yumurta hücresi ile , erkekden gelen spermatozoon (meni canlısı)  fallop tüplerinde karşılaşır. İlişki esnasında vajina (ferc) içine yaklaşık 60-200 milyon arasında bir miktarda spermatozoon (meni canlısı) bırakılır ve spermatozoa’nın (meni canlılarının)  sadece %1’i , yani 3 milyon kadarı rahim içine girebilir. Rahim içine giren spermatozoa (meni canlıları) kadının üreme organları içinde ilerleyerek tüplere kadar ulaşırlar. Yaklaşık olarak 400-500 adet spermatozoon (meni canlısı) yumurta etrafında kümelenirken , bunlardan sadece 1 tanesi yumurtanın zarını geçerek içine girer ve *** 10 saat süren bu seyahat *** bitmiş olur. *** ALINTI SONU ***   ( http://www.jinemedbursa.com/kadn-hastaliklari-dogum/gebelik/gebelik-evreleri1.html )
ALINTI = Bebeğin cinsiyeti, daha erkeğin spermatozoon’u (meni canlısı) ile kadının yumurtası tüplerde birleştiğinde belirlenir.***   İnsanın tüm vücut bilgilerini taşıyan kromozomlar , toplam 46 tanedir. Bu 46 kromozomun 23 tanesi anneden yumurta yolu ile , 23 tanesi de babadan spermatozoon (meni canlısı) yolu ile gelir. 46 kromozomdan 2 tanesi cinsiyeti belirleyen kro­mozomlardır , di­ğer 44 tanesi ise vücudun diğer özelliklerinin bil­gilerini taşırlar. Bu kromozom­lar, insanın bütün hücrelerinde aynı sayıda iken , sade­ce eşey (cinsiyet) hücreleri 23 kromozom , yani diğer hücrelerin yarısı kadar kromozom içerirler.  Bu 23 kromo­zomdan 1 tanesi cinsiyet kromozomudur. Cinsiyet kromozomları X ve Y harfleri ile gösterilir. Kadının yumurta hücreleri her zaman X kromozomu taşırken, erkeğin spermatozoa’sının  (meni canlılarının) bazıları X , bazıları ise Y kro­mozomu taşır. Döllenme sırasında X taşı­yan spermatozoon (meni canlısı) yumurtayı döllerse bebek kız , Y taşıyan spermatozoon (meni canlısı)  yumurtayı döllerse , bebek erkek olur. Bu yüzden bebeğin erkek ve­ya kız olması , babadan gelen spermlerin (meni canlılarının) taşıdığı cinsiyet kromozomlarına göre be­lirlenir. *** ALINTI SONU ***   ( http://www.saglikbilgisi.gen.tr/bebegin-kiz-veya-erkek-olmasi-kadinla-mi-ilgilidir/2195/ )
*** YÂNİ , ÇAĞDAŞ BİLİME GÖRE , ÇOCUĞUN CİNSİYYETİ , CİNSEL İLİŞKİDEN YAKLAŞIK 10 SAAT SONRA OLUŞUR. ***

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM ===== KURANDA , DÖLLENME VE CİNSİYETİN OLUŞUM ZAMÂNI

         Kuranın 53 numaralı sûresi olan Necm sûresinin 45 ve 46 numaralı âyetlerinde , çocuğun cinsiyetinin oluşum zamânı bildirilmiş.  
*** (Kuran – 53 Necm sûresi – âyet 45) “Ve elbette o , yarattı iki eşi , erkeği ve dişiyi”. 
*** (Kuran – 53 Necm sûresi – âyet 46) “Sızdırılırken nutfeden (Zigottan)”.  

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM = KURANDA CİNSELLİK MÛCİZELERİ

MUCİZE = 1 = NUTFENİN (ZİGOTUN) YARATILIŞI  

MUCİZE = 2 = NUTFE (ZİGOT) SIZDIRILIR

MUCİZE = 3 = NUTFE (ZİGOT) SIZDIRILIRKEN YARATILDI 

MUCİZE = 4 = İKİ EŞ , ERKEK VE DİŞİ SIZDIRILIRKEN YARATILDI




MUCİZE = 2 = NUTFE (ZİGOT) SIZDIRILIR

*** NUTFE (ZİGOT) YÂNİ DÖLLENMİŞ KADIN YUMURTASI RAHİM İÇİNDE SIZDIRILIR ,  GİDER. ***
          46 numaralı âyette bulunan Sızdırılırken  fiili , Arapçadaki menî (Sperm) kelimesinin kök fiilidir. MENİ ve TUMNÂ = SIZDIRILIR aynı fiildendir. Meninin (spermin)  akıtılmasından sonra ,  meni canlılarının (spermatozoanın) rahim içinde yumurtaya ulaşana kadar ulaşması da bir sızdırılmadır. Bu yavaş akım , sızdırılma yolculuğunun 10 saat kadar sürdüğünü belirtmiştim. 
          Ayrıca döllenmiş kadın yumurtası olan ZİGOT’UN  yâni NUTFE’NİN  bu âyetin bildirdiği gibi fallop tüpünde döllendikten sonra geriye dönerek rahmin içine ulaşana kadar gidişi de bir sızdırılmadır.  Âyetin ,  Nutfenin  , döllenmiş kadın yumurtasının , zigotun sızdırılmasından bahsetmesi de  diğer bir büyük mûcizedir.  Bu konuya dâir bir alıntı = 
*** ALINTI = ***  Yumurta hücresi zona pellucida adı verilen bir tabaka ile çevrilidir, spermatozoon’un (meni canlısının) bu tabakayı delerek yumurta içine girmesinden sonra , zona pellucida yapısını değiştirir ve başka bir spermatozoon’un (meni canlısının) girişine izin vermez. Döllenme ile birlikte anne ve babadan gelen özellikler harmanlanarak oluşacak bebeğin yapısı belirlenir. Döllenmeden 1-2 gün sonra hücre bölünmeye başlar ve sonrasında yaklaşık her 20 saatte bir hücre sayısı ikiye katlanır. *** Hücre sayısı 16’ya ulaştığında artık zigot , morula adını alır ve içersinden rahim boşluğuna doğru olan seyahatini devam ettirerek. 4. gün uterus içine ulaşır. ***
Bu aşamada hücre bölünmesi hızla devam etmektedir ve merkezde bir boşluk oluşmaya başlar. Bu aşamadaki oluşuma blastokist adı verilir. *** Blastokist aşamasında artık hücre farklılaşmasıda başlamaktadır. ***  Hücrelerin bir kısmı embriyoyu oluştururken , geri kalanlar plasentayı yapmak üzere farklılaşır. Döllenmeden 5-6 gün sonra , implantasyon yani rahim içine yerleşme başlar. Blastokist zona pellucida’yı yırtarak çıkar. Buna Hatching (kabuğundan çıkma) adı verilir. Aynı anda trofoblastlardan hCG hormonu da salgılanmaya başlar. Bu hormon gebelik testlerinin pozitif olmasını sağlayan hormondur. İmplantasyonu takiben endometriumun (rahim iç zarının) o bölümünde değişiklikler başlar ve gebeliğin devamı için uygun hale gelir. *** ALINTI SONU ***
      Kısaca , cinsel ilişkiden sonraki durum , 10 saat sonra döllenme gerçekleşir ve 5 -6 gün sonra döllenmiş kadın yumurtası çoğalarak ve değişerek devâm ettiği  bu yolculuğunun sonunda , rahimde yerleşmeye başlar.  Bu alıntıda bildirilenler , Kuranın bildirdiği , NUTFE’NİN , yâni ZİGOT’UN , yâni döllenmiş kadın yumurtasının sızdırılması gerçeğini destekler. 
Kuran âyeti =  
*** (Kuran – 53 Necm sûresi – âyet 45) “Ve elbette o , yarattı iki eşi , erkeği ve dişiyi”. 
*** (Kuran – 53 Necm sûresi – âyet 46) “Sızdırılırken nutfe’den (zigot’tan)”. 
        Görüldüğü gibi , âyet ZİGOT’UN , NUTFE’NİN sızdırıldığından bahsediyor. Bu âyette , bu konuyu bildiren fiil , TUMNÂ = SIZDIRILIR kelimesidir , bu fiil , NUTFEden bahsediyor. Arapçada fiillerin erillik ve dişillik bildirme özelliği vardır , Konumuz olan NUTFE dişil bir kelimedir , TUMNÂ = SIZDIRILIR fiili de dişil bir fiildir. Böylece kesin olarak anlaşılır ki , âyetin bahsettiği sızdırılan nesne dişil bir nesnedir. Meselâ eğer sızdırılan nesne eril bir nesne olan MENÎ (SPERM) olsaydı , TUMNÂ fiili YUMNÂ olurdu. Nitekim , Kuran ,  başka bir âyette , (75 numaralı sûre olan Kıyâme sûresinin 37 numaralı âyetinde) meni’nin (sperm’in) sızdırılmasından bahsedilerek , YUMNÂ fiili kullanılır. Böylece , Kuran , hem MENİNİN (SPERM’İN) ,  hem döllenmiş kadın yumurtası olan ZİGOTUN , NUTFENİN sızdırılmasından bahsederek mûcizesinin büyüklüğünü isbât ediyor.  
         Böylece çağdaş bilim tanıktır ki , BU İKİ ÂYET HEM RAHİMDEKİ ÇOCUĞUN CİNSELLİĞİNİN OLUŞUM ZAMÂNINI BİLDİRİYOR , HEMDE DÖLLENEN KADIN YUMURTASININ YÂNİ NUTFENİN (ZİGOTUN) YERLEŞECEĞİ YERE DOĞRU YOLCULUĞUNU BİLDİRİYOR. Böylece BU İKİ ÂYETİN İKİ MÛCİZESİ İSBÂT EDİLDİ. ÇAĞIMIZDA YENİ KEŞFEDİLEN GERÇEKLERİ , 1400 YIL ÖNCE , HENÜZ İNSANLAR KEŞFETMEDEN ÖNCE BİLDİREN KURAN APAÇIK BİR MÛCİZEDİR.   
        Öyleyse , onu bize ulaştıran Muhammed yüce Allâh’ın rasûlüdür , elçisidir , peygamberidir. Öyleyse şüphesiz Kuran mûcize oluşuyla isbât eder ki O tanrı’nın kitâbıdır , O Kitap doğru söylüyor. Öyleyse , Kuran isbât eder ki TANRI VAR VE BİRDİR , ONDAN BAŞKA TANRI YOKTUR , O YÜCE ALLAHDIR. MUHAMMED YÜCE ALLÂHIN RASÛLÜDÜR (ELÇİSİDİR). İSLÂM , YÜCE ALLÂHIN YANINDA KABUL EDİLECEK OLAN , ONUN TEK DÎNİDİR. Öyleyse , haydi , Ona , sahip olduğu her şeyi , kendinizi de  teslim edin , Müslüman olun.  
         Bu konuya bir not düşülmesi de gerekiyor bu durumda , çünkü , Kuran , NUTFE (ZİGOT) SIZDIRILIYOR diyor , sızıyor demiyor. Neden sızıyor denmiyor da sızdırılıyor deniyor. Bu sızma belli ki NUTFENİN (ZİGOTUN) İRADESİ İLE OLMUYOR , NUTFE  (ZİGOT) DIŞ BİR ETKİ İLE SIZDIĞI İÇİN SIZDIRILIYOR DENİYOR. ÖYLEYSE NUTFEYİ (ZİGOTU) SIZDIRAN DIŞ ETKİ NE VE NUTFEYİ (ZİGOTU) NASIL SIZDIRIYOR , DÜŞÜNÜLMESİ GEREKEN BİR KONU.   

MUCİZE = 2 = ERKEK VE DİŞİ SIZDIRILIRKEN YARATILDI   

*** İNSAN CİNSLERİNDEN OLAN ERKEK VE DİŞİ , SIZDIRILAN , RAHİM İÇİNDE YOLCULUK YAPAN , ZİGOTTAN , NUTFEDEN YÂNİ DÖLLENMİŞ KADIN YUMURTASINDAN , BU YOLCULUK SIRASINDA SIZDIRILIRKEN , HAREKET EDERKEN YARATILDI. *** 
          Bu konu başlangıç bölümünde anlatıldı. Yâni Kuranın bildirdiği gibi , hâmilelikte , cinsiyet , erkeklik  ve dişiliğin oluşması , cinsel ilişkiden 10 saat sonra , erkeğin meni canlısı (spermatozoon) ve kadının yumurtasının buluşması anında , erkeğin menisindeki meni hayvancığının (spermatozoon’un) kadının yumurtasına girmesiyle oluşur. Öyleyse çağdaş insan bilimi Kuranı doğruluyor.  Alıntı yapılan kaynak yazıda bildirildiğine göre , cinsel ilişkiden sonra , meni içindeki , meni canlıları olan (spermatozoon’lar) spermatozoa rahim içinde hareket ederek , sızarak , fallop tüplerine ulaşırlar , burada bayanın yumurtası ile buluşurlar. Spermatozoa’dan (meni canlılarından) bir tânesi bayanın yumurtasının içine girer ve böylece döllenme gerçekleşir. Bu süre , cinsel ilişkiden sonra , yaklaşık 10 saat civârındadır.  
          Döllenmenin başladığı bu 10 satten sonra da , döllenmiş bu bayan yumurtası hareketini sürdürür ve yavaşça  akarak , sızarak rahim içinde yerleşeceği yere doğru gider. Döllenmiş olan bu bayan yumurtasına ZİGOT denir , Kuranda buna NUTFE denir. Zigot (Nutfe)  bu yolculuğunu 5 – 6 gün sürdürür ve 5 – 6 gün sonra rahim kenârına tutunarak yerleşmeye başlar , böylece bu yavaş akış , sızış yolculuğu tamamlanır.  
            İNSANIN , İKİ EŞİN , ERKEK VE DİŞİNİN ANNE KARNINDA İLK YARATILIŞI = NUTFE OLUŞUMU= Bu yolculuğun ilk aşaması olan 10 saatlik sürenin sonunda bir aded spermatozoon (meni canlısı) ve yumurta birleşerek yumurta döllenir ve bu döllenme ânında , eğer erkekten gelen spermatozoon (meni canlısı)  Y kromozomu taşıyorsa , ERKEK , erkekten gelen spermatozoon (meni canlısı)  X kromozomu taşıyorsa KIZ çocuk oluşumu başlar. Oluşan bu ilk NUTFE (ZİGOT) , iki eş , erkek yada dişi hücresi daha sonra , sızdırılışı devâm ederken , bölünerek çoğalır böylece İnsanın yaratılışı devâm eder. 
           Konumuz olan Kuran âyeti de , ERKEK ve KIZ oluşumunun , yaratılışın bu 5 – 6 günlük sızdırılış döneminde , hareket döneminde olduğunu bildiriyor.   
*** (Kuran – 53 Necm sûresi – âyet 45) “Ve elbette o , yarattı iki eşi , erkeği ve dişiyi”. 
*** (Kuran – 53 Necm sûresi – âyet 46) “Sızdırılırken nutfeden (zigottan)”.  
           Öyleyse , çağdaş bilimin verileriyle ancak çağımızda tesbit edilmiş olan bu bilgiyi , 1400 (bin dört yüz) seneden daha önce bildirmiş olan Kuran , şüphesiz , mûcizedir. Öyleyse , Kuran’ı insanlara ulaştıran Muhammed , şüphesiz , yüce Allâhın Rasûlüdür , elçisidir ve İslam yüce Tanrının dinidir.

MÛCİZE = 3 =

*** NUTFE (ZİGOT) RAHİM İÇİNDE YERLEŞECEĞİ YERE GİDERKEN YARATILIŞ DEVÂM EDER. ***
RESİM 2   
Fotoğraf açıklaması yok.
          Daha önceki alıntıda bu konudan bahsedildi. Alıntının bununla ilgili bölümünü tekrar alıntıladım.
*** ALINTI = ***  Döllenmeden 1-2 gün sonra *** hücre bölünmeye başlar ***  ve sonrasında yaklaşık *** her 20 saatte bir hücre sayısı ikiye katlanır. Hücre sayısı 16’ya ulaştığında artık zigot , morula adını alır ve içersinden rahim boşluğuna doğru olan seyahatini devam ettirerek. 4. gün uterus içine ulaşır. ***  Bu aşamada hücre bölünmesi hızla devam etmektedir ve merkezde bir boşluk oluşmaya başlar. Bu aşamadaki oluşuma blastokist adı verilir. *** Blastokist aşamasında artık hücre farklılaşmasıda başlamaktadır. *** Hücrelerin bir kısmı embriyoyu oluştururken geri kalanlar plasentayı yapmak üzere farklılaşır. *** Döllenmeden 5-6 gün sonra implantasyon yani rahim içine yerleşme başlar. ***  
          Böylece , Kuranın bildirdiği gibi , NUTFE (ZİGOT) yâni döllenmiş kadın yumurtası , rahim içine yerleşmeden önce ,   sızdırılarak devam ettiği yolculuğu sırasında , hareketli olduğu halde , çoğalır ve yaratılışı devâm eder. 
          Üstelik ,  hücreler , hangi yapıları oluşturacaksalar , ona uygun hâle gelmesi için gerekli olan , her bir yapı için farklı bir tarzda , yapılanmak için değişirler bu yolculuk sırasında.  
           *** Böylece Kuranın bildirdiği gibi sızdırılarak giden ZİGOT yâni NUTFE yâni döllenmiş kadın yumurtası , temel yaratılış işlemleri ile yaratılarak ilerler. ***  
          Bu durumu bildiren çağdaş bilim isbât eder ki , Kuran bir mucizedir. Çünkü , Kuranın indiği zamandan bu zamana kadar  bin dört yüz (1400) seneden çok bir zaman geçti. Hal bu ki Kuranın bildirdiği bu bilgileri çağdaş bilim henüz yeni keşfetmektedir. Bu bilgiler , kesin olarak , ancak yüz yıllık bir süre içinde tesbit edilmiş çağdaş bilim verileridir. Böylece , Necm sûresinin 45 ve 46 numaralı âyetlerinin en az üç (3) mucizesi bu konuda isbât edildi.     
         Öyleyse şüphesizdir ki , Kuran kendisine bir mûcize olarak verilen *** MUHAMMED YÜCE ALLÂHIN RASÛLÜDÜR , ELÇİSİDİR , PEYGAMBERİDİR. *** Öyleyse Tek doğru yol , şüphesiz , yüce Allâhın yolu , yüce Allâhın peygamberi Muhammedin yolu ,   Kuran ve sünnetin yolu olan İslâmdır.   
         Öyleyse , O mucizelerle gelen Kitaptır , yüce Allâhın kitabıdır ,  Kurandır , Onu oku , öğren , inan ve Ona uy , sapma. Seni yaratan , yaşatan , rızık veren yüce Allâhın bildirdiği gibi inanır ve konuşur ve iş yaparsan şükretmiş olursun. Öylece şükretmek için , Kuran ve sünneti öğren. Eğer , yüce Allâhın bildirdiğine aykırı inanır , aykırı söz söyler ve aykırı  iş yaparsan , yüce Allâhın nîmetine nankörlük yâni kâfirlik etmiş olursun.  Kâfirler için yâni nankörler için hazırlanmış olan cehennemden sakın. 
ÂYET = (Kuran – 49 Hucurât sûresi - âyet 15) “Başka değil Müminler (= Îmân edenler= Güven sağlayanlar) (onlar) ki  (îmân ettiler) güven sağladılar Allah ve rasûlü ile , sonra şüpheye düşmediler ve uğraştılar malları ve kendileri ile yolunda Allâhın , işte (şunlar) onlar sâdıklar (sözünde doğru olanlar)”.  

MATEMATİK MÛCİZELER

RESİM 3
Görüntünün olası içeriği: yazı
.

MUCİZE = 4 =

BİRİNCİ MATEMATİK MÛCİZE == 46

= 46 KROMOZOM , 46 numaralı Âyet =

        İnsanın yaratılış aşamalarında , cinsiyetin , erkek ve dişiliğin oluşumunun , cinsel ilişkiden hemen sonra , henüz Zigot yâni Nutfe yâni döllenmiş kadın yumurtası , rahimde yerleşmeden , rahimde yerleşeceği yere doğru giderken , ilk 5-6 günlük sızış süresi içinde olduğunu bildiren iki âyetin bilimsel tesbitlerle uyumlu bu mucize açıklamasından başka matematik mucizeleri de var.
        Kuranın her suresi , her ayeti , her kelimesi ve her harfi mucizedir ve bunları tesbit etmek , açıklamak için çok çaba gerekir. Tesbit edebildiğim bilgiyi sunuyorum. Bu kadarı bile tek başına Kuranın mucize olduğunu isbâta yeterlidir. 
        Bu iki âyette , Bayan ve erkeğin tohumlarının birleşmesi ile Nutfe’nin (zigot’un) ilk insan tohumunun oluştuğunu , Kuran ve bilim ile anlattım. İnsanların , her erkeğin ve her bayanın hücrelerinde , insanın yaratılış ve yaşam programı olan kromozomlar vardır. Bu kromozom denen yapılar , hem erkekte hem kadında 23 çift hâlindedir yâni 46 adeddir. İnsanın yaratılışından bahseden konu edindiğimiz bu iki mûcize âyetten , insanın iki cinsinin , erkek ve dişinin , sızdırılan nutfeden yaratılışını bildiren ikinci âyetin âyet numarası da 46 dır.  
RESİM 4
Görüntünün olası içeriği: yazı
*** (Kuran – 53 Necm sûresi – âyet 45) “Ve elbette o , yarattı iki eşi , erkeği ve dişiyi”. 
*** (Kuran – 53 Necm sûresi – âyet 46) “Sızdırılırken nutfeden (zigottan)”. 
       Neden ikinci âyet 46 numaralı , hal bu ki , erkek ve dişi kelimesi geçen ayet birinci âyet. İnsanın , meni canlısı (spermatozoon) ve kadın yumurtasının buluşması ve Nutfenin (Zigot’un) oluşumu ve sızdırılması anında yaratıldığını bildiriyor bu âyet. Bu Kuran mucizesinin daha derin bir mûcizesidir. Çünkü İnsanlar 46 kromozoma sâhiptirler ama , döllenmeye yarayan meni hayvancığı olan spermatozoon ve kadın yumurtası 23 aded tek kromozoma sâhiptirler.  Erkekliği dişiliği belirleyen , erkekten gelen kromozom türü olsa bile , yaratılan insanın özelliklerini belirleyen , yaratılış proğramı ,  kromozom proğramının yarısı erkekten yarısı bayandan gelen bu yirmi üçer (23 er) aded kromozomlardır. Bu yirmi üçer (23 er) aded kromozom , cinsel ilişkiden , rahimde yerleşmeye kadar geçen sızdırılma sürecinde , Nutfe’nin (Zigot’un) bu yolculuğu sırasında , sızdırılması sırasında birleşerek 23 artı 23 toplanarak , 23 çiftten oluşan  46 tek kromozomlu ilk insan hücresi oluşur. Böylece Kuran , bu konuyu 46 numaralı âyette bulunduruşuyla da , bir büyük mûcize olduğunu isbât ediyor. Kuran indirildiği çağdan bu yana geçen bin dörtyüz (1400) yılda bu kromozomların varlığı bilinmiyordu. Buna rağmen kromozom miktarlarına varana kadar , yaratılış sürecinin tesbit edilmiş tüm bilimsel verilerini bildiren Kuran hem anlam , hem matematik , hem sayısal anlam olarak mûcizedir. Bu konudaki dördüncü mûcize tesbîti budur.   Hiçbir akıllı , yüce Allâhın rasûlü Muhammedin , çağımızın imkânlarına sâhip gizli üniversitelerinin olduğunu iddiâ edemeyeceğine göre , şüphesiz Kuran her şeyi bilen yüce Allâhın indirmesidir.
     Kuran , yüce Allâhın kitabıdır , (Salat ve selâm Ona) Onu getiren Muhammed yüce Allâhın rasûlüdür. İslâm gerçektir. Hiçbir akıl sâhibi bu gerçeği inkâr edemez. Elbette , okuma yazma bile bilmeyen bir toplumun ferdi olan , okumayı ve yazmayı bilmeyen yâni ÜMMÎ (BİR) PEYGAMBER OLAN MUHAMMED  BU KİTABI YAZMIŞ OLAMAZ. Öyleyse , şüphesiz O peygamberin gösterdiği yol , yüce Allâhın yoludur. O DOĞRU YOL OLAN , YÜCE ALLÂHIN RASÛLÜ MUHAMMEDİN GÖSTERDİĞİ GİBİ, YÜCE ALLÂHIN EGEMENLİĞİ İLE , İSLÂM DEVLETİ İLE YÖNETİLEN BİR İSLÂM TOPLUMU OLMAKTAN BAŞKASINI İSTEYENLER , YÜCE ALLÂHA KARŞI NANKÖRLÜK EDENLER YÂNİ KÂFİRLERDİR.  

=İki âyetin Baş harflerin ebced (sayısal) toplamı 46 =

     Bu iki âyetin Arapça asıllarının , baş harflerinin ebced (sayısal) toplamı da 46 ediyor. Birinci âyetin ilk harfi olan VAV harfinin ebced (sayısal) karşılığı 6 dır , İkinci âyetin ilk harfi olan MİM harfinin ebced (sayısal) karşılığı da 40 dır , böylece bu iki âyetin 45 ve 46 numaralı âyetlerin baş harflerinin , sayısal karşılıklarının toplamı 6+40= 46 olur.     

= 46 DA 46 =

     46 numaralı âyetin içinde son kelime olan , sızdırıldığı zaman sözündeki  sızdırıldığı anlamındaki Arapça tumnâ kelimesi 4 harfdir. Bu TUMNÂ kelimesini oluşturan 4 harf TEE – MİM – NÛN – YEE harflerdir. Bu 4 harf , bu âyetin içindeki harf sıralamasında , 10 – 11 – 12 – 13 numaralı harflerdir. Bu harflerin , bu âyet içindeki sıra numaraları olan bu sayıların toplamı da 46 eder. 10+11+12+13 =46 eder. 
53 Necm sûresinin 46 numaralı âyetinin harfleri ve harflerinin sıra numaraları
-1- Mim
-2- Nun 
-3- Nun
-4- Tıı
-5- Fee
-6- hee 
-7- Elif
-8- Zel
-9- Elif  
===============
-10- Tee
-11- Mim 
-12- Nun
-13- Yee
10+11+12+13=  46 ===
       Böylece , Erkeğin 23 kromozomlu olan spermi ve bayanın 23 kromozomlu olan yumurtasının rahim içinde SIZDIRILIRKEN birleşerek 46 kromozomlu ilk insan hücresinini oluşturma anını bildiren bu kelime de , SIZDIRILIR (TUMNÂ) kelimesinin harflerinin , bu âyetin içindeki sıra numaralarının toplamıyla da 46 sayısını göstermesiyle , yüce Allâhın indirdiği Kuran ,  1400 yıldan önceki bir zamanda , kromozomlar bilinmiyorken , insan hücresindeki kromozom miktârını bildirmesiyle tekrar tekrar isbât eder ki , Kuran yüce Allâhın gönderdiği bir mûcize kitaptır , O doğruyu , gerçeği bildiren kitaptır ve o kitâbı getiren Muhammed yüce Allâhın rasûlüdür , elçisidir , peygamberidir.  İSLÂM GERÇEKTİR. 

= 62 DE 46 =

Bu iki âyetin içinde bulundugu Necm sûresinin , 62 âyeti var. Bu âyetlerin , harf miktarları asal sayı olanları 16 âyettir. Asal sayı olmayanları ise (((( 46 )))) adeddir.  
Bu konu için gereken belge , bu sûrenin âyetlerinin tümünün harf miktârlarının listesidir. Bu liste ile tedkîk edilebilen başka matematik özellikler , mûcizeler de var. 
53 numaralı Necm sûresinin âyetlerinin tümünün harf miktarlarının listesi. 
Âyet – Harf miktârı – harf miktârı asal olan ve asal olmayan
-01- 12  ==== ASAL DEĞİL (1) 
-02- 16 ==== ASAL DEĞİL (2)
-03- 14 ==== ASAL DEĞİL (3)
-04- 14 ==== ASAL DEĞİL (4)
-05- 13 ==== ASAL  (1)
-06- 11 ==== ASAL  (2)
-07- 15 ==== ASAL DEĞİL (5)
-08- 10 ==== ASAL DEĞİL (6)
-09- 18 ==== ASAL DEĞİL (7)
-10- 18 ==== ASAL DEĞİL (8)
-11- 16 ==== ASAL DEĞİL (9)
-12- 17 ==== ASAL (3)
-13- 15 ==== ASAL DEĞİL (10)
-14- 14 ==== ASAL DEĞİL (11)
-15- 14 ==== ASAL DEĞİL (12)
-16- 18 ==== ASAL DEĞİL (13)
-17- 16 ==== ASAL DEĞİL (14)
-18- 21 ==== ASAL DEĞİL (15)
-19- 18 ==== ASAL DEĞİL (16)
-20- 18 ==== ASAL DEĞİL (17)
-21- 18 ==== ASAL DEĞİL (18)
-22- 14 ==== ASAL DEĞİL (19)
-23- 97 ==== ASAL (4)
-24- 15 ==== ASAL DEĞİL (20)
-25- 17 ==== ASAL (5)
-26- 62 ==== ASAL DEĞİL (21)
-27- 45 ==== ASAL DEĞİL (22)
-28- 50 ==== ASAL DEĞİL (23)
-29- 41 ==== ASAL (6)
-30-  54 ==== ASAL DEĞİL (24)
-31- 71 ==== ASAL (7)
-32- 128 === ASAL DEĞİL (25)
-33- 14 ==== ASAL DEĞİL (26)
-34-  15 ==== ASAL DEĞİL (27)
-35- 19 ==== ASAL (8)
-36- 20 ==== ASAL DEĞİL (28)
-37- 14 ==== ASAL DEĞİL (29)
-38- 18 ==== ASAL DEĞİL (30)
-39- 21 ==== ASAL DEĞİL (31)
-40-  13 ==== ASAL (9)
-41- 18 ==== ASAL DEĞİL (32)
-42- 16 ==== ASAL DEĞİL (33)
-43- 15 ==== ASAL DEĞİL (34)
-44- 15 ==== ASAL DEĞİL (35)
-45- 26 ==== ASAL DEĞİL (36)
-46- 13 ==== ASAL (10)
-47- 19 ==== ASAL  (11)
-48-  15 ==== ASAL DEĞİL (37)
-49- 14 ==== ASAL DEĞİL (38)
-50- 18 ==== ASAL DEĞİL (39)
-51- 12 ==== ASAL DEĞİL (40)
-52- 32 ==== ASAL DEĞİL (41)
-53- 13 ==== ASAL (12)
-54- 11 ==== ASAL (13)
-55- 16 ==== ASAL DEĞİL (42)
-56- 20 ==== ASAL DEĞİL (43)
-57- 10 ==== ASAL DEĞİL (44)
-58- 20 ==== ASAL DEĞİL (45)
-59- 19 ==== ASAL (14)
-60- 15 ==== ASAL DEĞİL (((( 46 ))))
-61- 11 ==== ASAL (15)
-62- 17  ==== ASAL (16)
TOPLAM ASAL OLMAYAN (((( 46 )))) ADED. 

= 31 ve 46 =

53 Necm sûresinde kullanılan , TUMNÂ kelimesinin de fiili olan , Kurandaki tüm ME-NE-YE fiilinden kelimeler 3 adeddir. Bu üç aded kelimenin bir adedi Necm 46 dadır. Bu âyet 13 harflidir. Diğer iki kelime ise diğer bir âyetin içindedir. Bu âyet 75 Kıyâme sûresinin 37 numaralı âyetidir. Bu âyet 18 harfdir. Böylece , Kurandaki tüm kullanışları 3 kelimeden ibâret olan ME-NE-YE filinden olan tüm kelimelerin içinde bulunduğu bu iki âyetin harf toplamı 13 + 18 = 31 harfdir. 31 ise , 1 ve 2’nin asal sayı sayıldığı duruma göre ,  Asal olmayan sayıların listesinde , 46 nın karşılığıdır. Yâni 31’İNCİ ASAL OLMAYAN SAYI 46 SAYISIDIR. Bu iki âyette de NUTFE (ZİGOT) kelimesi vardır. Mâlum olduğu üzere NUTFE yâni ZİGOT 46 kromozonlu insan hücresidir.     

= 62 DE 13 = 144 =

Listede bulabileceğiniz gibi ,  Bu 62 âyetli sûrede , 13 harfli 4 âyet var , bu âyetlerin , âyet numaralarının toplamı (((( 144 )))) dür.  Konumuzun aslı olan 46 numaralı âyetteki , döllenmiş bayan yumurtasının adı olan  NUTFE (ZİGOT)  kelimesinin ebced (sayısal) toplamı da (((( 144 )))) dür. 
13 harfli âyetler , harf miktarları ve âyet numaralarının toplamı 
Sıra – âyet numarası  – Harf miktârı
-1-  -05- 13 harf
-2- -40-  13 harf
-3- -46- 13 harf
-4- -53- 13 harf
Âyet numaralarının toplamı = 5 + 40 + 46 + 53 = (((( 144 )))) 
NUTFE kelimesinin Arapça yazılışının ebced (sayısal) karşılıklarının toplamı 
NUUN = 50 
TIII = 9 
FEEE = 80 
HEEE = 5 
TOPLAM = 50 + 9 + 80 + 5 = (((( 144 ))))  

= 62 ve 144 = 

Bu konunun bulunduğu bu sûre , Necm sûresi , Kuranın 53 numaralı sûresidir. Bu sûrenin tamâmı 62 âyettir. 1 sayısından 62 sayısına kadar tüm sayıların , sayıların kendileri ve 1 ler hâriç , bölen sayıları (((( 144 )))) adeddirler , bu sûrede bulunan , konunun aslı olan NUTFE (ZİGOT) kelimesinin ebced toplamı olan (((( 144 )))) kadar.
1 den 62 ye kadar sayıların , kendileri ve 1 ler hâriç BÖLEN SAYILARININ MİKTARI ve listesi = 
SAYI – BÖLEN SAYILAR – BÖLEN SAYI MİKTARI
-01- 0 TOPLAM = 0
-02- 0 TOPLAM = 0
-03- 0 TOPLAM = 0
-04- 2 TOPLAM ===================================== 1 
-05- 0 TOPLAM = 0  
-06- 2 ve 3 TOPLAM ================================= 2
-07- 0 TOPLAM = 0
-08- 2 ve 4 TOPLAM ================================== 2 
-09- 3 TOPLAM ====================================== 1 
-10-  2 ve 5 TOPLAM ================================== 2
-11- 0 TOPLAM = 0
-12- 2 ve 3 ve 4 ve 6 TOPLAM =========================== 4 
-13- 0 TOPLAM = 0
-14- 2 ve 7 TOPLAM ================================== 2
-15- 3 ve 5 TOPLAM ================================== 2
-16- 2 ve 4 ve 8 TOPLAM =============================== 3
-17- 0 TOPLAM = 0
-18- 2 ve 3 ve 6 ve 9 TOPLAM ============================ 4
-19- 0 TOPLAM = 0
-20- 2 ve 4 ve 5 ve 10 TOPLAM =========================== 4 
-21- 3 ve 7 TOPLAM =================================== 2
-22- 2 ve 11 TOPLAM ================================== 2
-23- 0 TOPLAM = 0
-24- 2 ve 3 ve 4 ve 6 ve 8 ve 12 TOPLAM ===================== 6 
-25- 5 TOPLAM ======================================== 1
-26- 2 ve 13 TOPLAM ==================================== 2
-27- 3 ve 9 TOPLAM ==================================== 2
-28- 2 ve 4 ve 7 ve 14 TOPLAM ============================ 4
-29- 0 TOPLAM = 0
-30-  2 ve 3 ve 5 ve 6 ve 10 ve 15 TOPLAM =================== 6 
-31- 0 TOPLAM = 0
-32- 2 ve 4 ve 8 ve 16 TOPLAM ============================ 4
-33- 3 ve 11 TOPLAM =================================== 2
-34- 2 ve 17 TOPLAM =================================== 2 
-35- 5 ve 7 TOPLAM ==================================== 2
-36- 2 ve 3 ve 4 ve 6 ve 9 ve 12 ve 18 TOPLAM ================ 7
-37- 0 TOPLAM = 0
-38- 2 ve 19 TOPLAM ==================================== 2
-39- 3 ve 13 TOPLAM ==================================== 2
-40-  2 ve 4 ve 5 ve 8 ve 10 ve 20 TOPLAM ==================== 6 
-41- 0 TOPLAM = 0
-42- 2 ve 3 ve 6 ve 7 ve 14 ve 21 TOPLAM ==================== 6
-43- 0 TOPLAM = 0
-44- 2 ve 4 ve 11 ve 22 TOPLAM =========================== 4
-45- 3 ve 5 ve 9 ve 15 TOPLAM ============================ 4
-46- 2 ve 23 TOPLAM =================================== 2
-47- 0 TOPLAM = 0
-48-  2 ve 3 ve 4 ve 6 ve 8 ve 12 ve 16 ve 24 TOPLAM =========== 8
-49- 7 TOPLAM ======================================== 1
-50- 2 ve 5 ve 10 ve 25 TOPLAM =========================== 4
-51- 3 ve 17 TOPLAM =================================== 2
-52- 2 ve 4 ve 13 ve 26 TOPLAM =========================== 4
-53- 0 TOPLAM = 0
-54- 2 ve 3 ve 6 ve 9 ve 18 ve 27 TOPLAM ==================== 6 
-55- 5 ve 11 TOPLAM =================================== 2
-56- 2 ve 4 ve 7 ve 8 ve  14 ve 28  TOPLAM =================== 6
-57- 3 ve 19 TOPLAM =================================== 2 
-58- 2 ve 29 TOPLAM =================================== 2
-59- 0 TOPLAM = 0
-60- 2 ve 3 ve 4 ve 5 ve 6 ve 10 ve 12 ve 15 ve 20 ve 30 TOPLAM =10
-61- 0 TOPLAM = 0
-62- 2 ve 31 TOPLAM =================================== 2 
SAYILARIN BÖLEN SAYI MİKTARLARININ GENEL TOPLAMI =  
1+2+2+1+2+4+2+2+3+4+4+2+2+6+1+2+2+4+6+4+2+ 2 +2
+7+2+2+6+6+4+ 4+2+8+1+4+ 2+4+6+2+6 +2+2+10+2 = ((((( 144 )))))

= 144 ÜN YADA NUTFE’NİN (ZİGOT’UN) KARE KÖKÜ =

144 Sayısının karekökü 12 dir. Yâni 12 çarpı 12 , yâni 12 tâne 12 , 144 eder.  Kuranda , bulunan bütün NUTFE kelimelerinin toplamı 12 âyetin içinde birer aded olarak toplam 12 adeddir. 11 adedi NUTFE , 1 adedi EN NUTFE olarak yazılı olarak , Kurandaki tüm NUTFE (ZİGOT) kelimelerinin toplam miktârı olan 12 kendisi ile çarpılığında , 12 x 12 = 144 eder , yâni NUTFE (ZİGOT) kelimesinin ebced karşılığı olur. Yâni NUTFE kelimesinin ebced (sayısal) karşılığı olan 144 ün kare kökü , NUTFE kelimesinin Kurandaki miktârını 12 yi gösterir.
Kuranda bulunan 12 âyetteki 12 NUTFE kelimesinin listesi = 1(16 Nahl 4) 2 (18 Kehf 37) 3 (22 Hac 5) 4-5 (23 Mü’minûn 13- en nutfe 14) 6 (35 Fâtır 11) 7 (36 Yâsîn 77) 8 (40 Mü’min 67) 9 (53 Necm 46) 10 (75 Kıyâme 37) 11 (76 İnsân 2) 12 (80 Abese 19).   

MUCİZE = 5 = 

İKİNCİ MATEMATİK MÛCİZE === 13 MÛCİZESİ ==== 

       Kuranın matematik mûcizeleri hakkında yazdığım yazıları okumuş olanlar iyi bilirler ki , Kuranın matematik mûcizeleri içinde en çok öne çıkanlardan biri ,  13 sayısının matematik mûcizeleridir. Bu konuda da , 13 kendini belli ediyor. 13 yüce Allâhın adı olarak da kullanılan , TEK anlamındaki EHAD kelimesinin harflerinin de ebced (sayısal) toplamıdır. 
- Birinci 13 ilgisi -
         Bu konunun iki ayetinin de harf adedleri 13 ve katıdır. Birinci âyet olan 53 Necm 45 numaralı âyet 26 harfdir. 13+13= 26 , 13ün 13 ile toplamı 26 eder.   
- İkinci 13 ilgisi -
      Bu konunun ikinci âyeti olan 46 numaralı âyetin harf toplamı 13 dür.  
-  Üçüncü 13 ilgisi -
      Bu konunun iki âyetinin harflerinin toplamı 39 dur , 39 sayısı ise  13 sayısının üç katıdır. 
- Dördüncü 13 ilgisi -
      Bu konunun iki âyetinin âyet numaralarının toplamı 45+46 = 91 eder. 91 sayısı ise birden (1) on üçe (13) kadar sayıların toplamıdır. 1+2+3+4+5+6+7+8+9+10+11+12+13= 91 eder.
- Beşinci 13 ilgisi -
       Bu konunun birinci âyeti olan 45 numaralı âyetin 13 sayısının iki katı yâni 26 aded harfi var. Bu âyette 2 aded YEE harfi var. Bu âyetteki birinci YEE harfi âyetin 13 numaralı harfidir. Bu âyetteki ikinci YEE harfi ise 13 sayısının iki katı olan 26 numaralı harfdir. 
Âyetin başından îtibâren harfleri şunlar. 1- Vav 2- Elif  3- Nûn 4- Hee 5- Hâ  6- Lâm  7- Kâf  8- Elif  9-Lâm  10- Zee  11-Vav  12- Cîm  === 13- YEE ===   14- Nûn  15- Elif  16- Lâm  17- Zel  18-Kef  19- Râ  20-Vâv  21- Elif 22- Lâm  23- Elif  24- Nûn  25- Se  ==== 26- YEE ====   
- Altıncı 13 ilgisi -
       Bu konunun ikinci âyeti olan , 46 numaralı âyetin harf miktârı 13 adeddir. Bir aded YEE harfi var. Bu YEE harfi 13 numaralı harfdir.  
Âyetin başından îtibâren harfleri şunlardır. 1- Mîm  2- Nûn  3- Nûn 4- Tıı  5- Fee  6- Hee 7- Elif  8- Zel  9- Elif  10- Tee  11- Mîm  12- Nûn === 13- YEE ===

= 13 ve katları ve 130 =

Necm sûresinin 62 aded olan âyetlerinden  13 ve 13’ün katları olan âyetlerin ,   âyet numaralarının ve ayetlerin harflerinin toplamı 130 eder. 
ÂYET NO – HARF MİKTÂRI
= 13 == 15
= 26 == 62
= 39 == 21
= 52 == 32 
========
130 == 130  

MUCİZE = 6 = 

ÜÇÜNCÜ MATEMATİK MÛCİZE = 18 MÛCİZESİ =

         Bu iki âyetin birincisi olan (53 Necm 45) numaralı âyette , bahsedilen , yüce Allâhın yarattığı şeyler şunlar =  Ez Zevceyn = İki eş , Ez Zeker = Erkek , El Ünsâ = Dişi. Bu üç kelime bu âyette Belirlilik takısı olan EL takısı ile birlikte anılmış. Bu hâliyle , EL takısıyla birlikte , Kuranda bulunanlarının tümü 18 adeddir. 
KELİME – KURANDAKİ MİKTÂRI
==========================
EZ ZEVCEYN = 2 ADED
EZ ZEKER (biri LİZ ZEKER) = 7 ADED
EL ÜNSÂ = 9 ADED 
TOPLAM = 2 + 7 + 9 = 18 ADED 
Bu üç kelimenin , Kuranda , belirlilik takısı olan EL takısı ile anılmamış olanları da toplam 18 adeddir. 
KELİME – KURANDAKİ MİKTÂRI
==========================
ZEVCEYN = 4 ADED
ZEKER = 5 ADED
ÜNSÂ = 9 ADED 
TOPLAM = 4 + 5 + 9 = 18 ADED 
     Bu anılışlardaki matematik denklik ve anlamsal ilişki bir mûcizedir. Ayrıca , yüce Allâhın bu kelimeler ile yarattığı şeyin bir canlı oluşu ile de bu matematik mûcizeye bir mûcize de ANLAMSAL MATEMATİK MÛCİZE olarak eklenir. Çünkü 18 sayısı , yüce Allâh için de ad , vasıf , nitelik olan , dirilik , yaşayan vasfını belirten , Arapça HAY = YAŞAYAN – DİRİ kelimesinin , Arapça yazılışının ebced (sayısal) karşılığı da 18 sayısıdır. Bu HAY kelimesini oluşturan iki harften biri olan HÂ harfi 8 , YE harfi 10 sayısal karşılığı olduğundan toplamları 18 eder. HAY = DİRİ – YAŞAYAN olan yüce Allah , bu Âyetin kelimelerinin matematik denkliği ile de hatırlatıyor ki O , HAY olan yüce Allah bir HAY = DİRİ – YAŞAYAN yaratıyor.   
     Ayrıca , EL takısı ile yazılı olan bu üç kelimenin harflerinin Arapça yazılışlarının toplamı da 18 adeddir. 
KELİME – HARF MİKTÂRI – ARAPÇASI
============================== 
Ez Zevceyn (7 harf)  (الزَّوْجَيْنِ) = (ا ل ز و جَ ي نِ)
Ez Zeker (5 harf)    (الذَّكَرَ) = (ا ل ذ كَ رَ)
El Ünsâ (6 harf)  (الْاُنْثٰى) = (ا لْ اُ نْ ث ى)
TOPLAM =  18 HARF  
       Bu iki âyette kullanılan 39 harfin , harf çeşidi toplamı da 18 adeddir.  Bu iki âyette kullanılan harfler şunlardır = 
-1- VAV , -2- ELİF , -3- NUN , -4- HEE , -5- HAA , -6- LAM , -7- KAF , -8- ZEE , -9- CİM , -10- YEE , -11- ZEL , -12- KEF , -13- RA , -14- SE , -15- MİM , -16- TII , -17- FEE , -18- TEE.  
       Ayrıca , 46 numaralı âyetin içinde bahsedilen , İlk insan hücresi olan , 46 kromozomlu ilk insan hücresi olan NUTFE (ZİGOT) kelimesini oluşturan 4 harf olan , NUUN – TII – FEE – HEE harflerinin , bu âyetin harf sıralamasında , harflerinin sıra numaralarının toplamı 18 eder. Bu harflerin sıra numaraları 3-4-5-ve 6 dır. 3+4+5+6 = 18 eder. İlk insan hücresi , İnsanın ilk canlılığı ve HAY diri anlamındaki kelimenin ebced karşılığı olan 18 çakışması da , bir mûcizedir. İLK CAN = HAY = DİRİ = 18 , elbette yüce Allah yaratışını ve kitabı Kuranı mûcizelerle donatmış.  Öyleyse , Haydi , O kitabı gönderene sahibi olduğu tüm haklarını , kendinizi de  teslim edin , teslim eden olun yâni Müslüman olun.  
46 numaralı âyetin harflerinin sıra numaraları 
-1- Mim
-2- Nun 
=======
-3- Nun
-4- Tıı
-5- Fee
-6- hee 
=======
NUTFE kelimesinin harflerinin , bu âyet içindeki sıra numaraları 3+4+5+6= 18 
=======
-7- Elif
-8- Zel
-9- Elif  
-10- Tee
-11- Mim 
-12- Nun
-13- Yee

MUCİZE = 7 =  

DÖRDÜNCÜ MATEMATİK MÛCİZE = 1436 MÛCİZESİ =

     İnsanın 23 çift olan kromozomlarının , üçüncü (3.) çiftinde , 1436 aded GEN vardır. Bu âyetin (Kuran – 53 Necm sûresi – âyet 46) “Sızdırılırken nutfeden (zigot’tan)”.   Âyetinin , 13 aded olan , harflerinin , Arapça yazılışıyla  ebced (sayısal) toplamı da 1436 eder. 
53 Necm suresinin 46 numaralı bu âyetinin harflerinin ebced (sayısal) toplamı = 
-1- Mim = 40
-2- Nun = 50
-3- Nun = 50 
-4- Tıı =9 
-5- Fee = 80 
-6- hee = 5 
-7- Elif = 1 
-8- Zel = 700 
-9- Elif = 1 
-10- Tee = 400 
-11- Mim = 40 
-12- Nun = 50 
-13- Yee = 10 
TOPLAM = 1436  

İNSANIN 23 ÇİFT OLAN KROMOZOMLARININ GEN VE BAZ MİKTÂRI LİSTESİ
İnsanda 46 adet (23 çift) kromozom bulunur. Bunların içerdiği gen ve baz sayıları şöyledir:
Kromozom
çifti
Gen sayısı
Baz sayısı
Tanımlanmış bazlar[1]
1
3,148
247,200,000
224,999,719
2
902
242,750,000
237,712,649
3
1,436
199,450,000
194,704,827
4
453
191,260,000
187,297,063
5
609
180,840,000
177,702,766
6
1,585
170,900,000
167,273,992
7
1,824
158,820,000
154,952,424
8
781
146,270,000
142,612,826
9
1,229
140,440,000
120,312,298
1,312
135,370,000
131,624,737
405
134,450,000
131,130,853
1,330
132,290,000
130,303,534
623
114,130,000
95,559,980
886
106,360,000
88,290,585
676
100,340,000
81,341,915
898
88,820,000
78,884,754
1,367
78,650,000
77,800,220
365
76,120,000
74,656,155
1,553
63,810,000
55,785,651
816
62,440,000
59,505,254
446
46,940,000
34,171,998
595
49,530,000
34,893,953
1,093
154,910,000
151,058,754
125
57,740,000
22,429,293 
(XY toplamı 1218)

 SU ÂYETLERİ

TÂRIK SÛRESİNDE 46 KROMOZOM

        86 numaralı sûre olan Târık sûresinin 6 numaralı âyetinde de , İnsanın yaratıldığı SU konu ediliyor. Bu âyette şöyle deniyor =
(Kuran – Sûre 86 , Târık sûresi – Âyet 5) “Böyleyken baksın İnsan ne’den (hangi şeyden) yaratıldı”.
(Kuran – Sûre 86 , Târık sûresi – Âyet 6) “Yaratıldı SUYUN püskürteninden”.  
         Bilindiği gibi erkekden gelen 23 tek kromozom   ve kadından gelen 23 tek kromozom   birleşerek 23 çift yâni 46 tek kromozom olur. Bu oluşum ile döllenmiş kadın yumurtası olan NUTFE (ZİGOT) 46 kromozomludur. Âyette kullanılan , SU anlamındaki MÂUN kelimesinin öncesindeki Harf NÛN harfidir , ebced (sayısal) karşılığı 50 dir. MÂUN (SU) kelimesinden sonra gelen DAL harfinin ebced (sayısal) karşılığı 4 dür. Bu iki sayının farkı 46 eder , 50 – 4 = 46 dır. Ayrıca SU anlamındaki MÂUN kelimesi ve devâmındaki iki harfin ebced toplamları da 46 dır. MÂUN kelimesinin MÎM harfinin ebced (sayısal) karşılığı 40 , ELİF harfinin ebced (sayısal) karşılığı 1 dir. MÂUN kelimesinden sonra gelen iki harfden DAL harfinin ebced (sayısal) karşılığı 4 dür , ELİF harfinin ebced (sayısal) karşılığı ise 1 dir. Böylece MÂUN kelimesi ve sonrasındaki iki harfin ebced (sayısal) karşılıklarının toplamı 40 + 1 + 4 + 1 = 46 eder. Anlaşılan bu âyetin bahsettiği konu , 46 kromozomu oluşturan iki döl suyundan biridir. Bu ihtimal kuvvetli görünüyor , çünkü ayetin anlamında bulunan PÜSKÜRTEN SU bir PÜSKÜRTEN ve bir PÜSKÜREN SU bulunmasını gerektirir. PÜSKÜRTEN SU OLMASI MUHTEMEL OLAN SU İSE BAYANIN SUYUDUR. ONUN ETKİSİ İLE ERKEGİN SUYU PÜSKÜRÜR böylece iki su birleşerek NUTFEYİ (ZİGOTU) oluşturur.      

 SU KELİMELERİNDE 46

         DAHASI , KURANDA BELİRLİLİK TAKISI İLE KULLANILMAYAN TÜM SU KELİMELERİN TOPLAM MİKTÂRI DA 46 ADEDDİR. Kuranda 63 aded SU kelimesi var. Bu 63 aded SU kelimesinin 17 adedi belirlilik takısı olan EL takısı ile yazılmış olan EL MÂU = SU kelimeleridir. 46 aded SU kelimesinin ise belirlilik takısı yoktur. Bahsedilen  Tarık sûresinin 6 numaralı âyetinde kullanılan SU kelimesi de belirlilik takısı olmayan , Kuranda bulunan belirlilik takısı bulunmayan 46 SU kelimesinden birisidir. 

==== KURANDAKİ SU KELİMELERİ , 6 ÇEŞİT KELİME VE MİKTARLARI ==== 
=== KURANDA , BELİRLİLİK TAKISI BULUNAN SU KELİMELERİ === (17 ADED)
-1- EL MÂU = (YALIN YAZILMIŞ - BELİRLİLİK TAKISI OLAN SU) (BELİRLİ) SU KELİMESİ = 17 ADED
=== KURANDA , BELİRLİLİK TAKISI BULUNMAYAN SU KELİMELERİ === (46 ADED) 
-2- 1- MÂEKE  = SENİN SUYUN KELİMESİ = 1 ADED
-3- 2- MÂUHÂ = (DİŞİL) ONUN SUYU KELİMESİ = 1 ADED
-4- 3- MÂUHÂ (VAV İLE YAZILI) = (DİŞİL) ONUN SUYU KELİMESİ = 1 ADED
-5- 4- MÂUKUM = SİZİN SUYUNUZ KELİMESİ = 1 ADED
-6- 5- MÂUN =  SU KELİMESİ = 42 ADED 
 TOPLAM = 1 + 1 + 1 + 1 + 42 = 46 ADED

 SU ÂYETLERİ VE 46 KROMOZOM

       Kuranda , 60 âyette 63 aded SU kelimesi var. Bu âyetler içinde , 14 aded , SU kelimesi ile oluşan isim tamlaması var. İsim tamlaması olan , SU kelimesi bulunan âyetlerdeki isim tamlamalarından bir adedi Kuranda iki (2) adeddir. Kuranda iki aded olan , SU kelimesi olan  isim tamlaması MÂUN MEHÎN tamlamasıdır. HAMARAT SU anlamındadır.  
        MÂUN MEHÎN = HAMARAT SU isim tamlamalarının biri 32 numaralı sûre olan Secde sûresinin 8 numaralı ayetinde , diğeri 77 numaralı sûre olan Murselât sûresinin 20 numaralı âyetindedir. Kuranda , bu iki sûrenin arasında bu iki sûre dâhil toplam olarak 46 sûre vardır. 46 sayısı insanın kromozom miktârıdır. Üstelik bu iki âyette bahsedilen HAMARAT SU insanın yaratıldığı sudur. Öyleyse , bu matematik mûcizenin tanıklığıyla da öyle anlaşılıyor ki   MÂUN MEHÎN = HAMARAT SU = NUTFEDİR = ZİGOTTUR.
İÇİNDE SU KELİMESİ OLAN 60 AYET , VE MÂUN MEHÎN = HAMARAT SU
ÂYET SIRASI – SÛRE SIRASI - SÛRE NUMARASI – SURE - ÂYET NUMARASI 
-------1 ------- 1 ------- 2 ---- BAKARA --- 22
-------2 ------- 1 -------- 2 --- BAKARA ----74
-------3 ------- 1 ------- 2 ---- BAKARA -164
-------4------- 2 ------- 4 ----- NİSA ---- 43 
-------5 ------- 3 ------- 5 ----- MAİDE – 6    
-------6 -------- 4 ------ 6 ----- ENAM -- 99
-------7 -------- 5 ------ 7 ----- ARAF -- 50
-------8 -------- 5 ------ 7 ----- ARAF --- 57
-------9 -------- 6 ------ 8 ----- ENFAL -- 11 
-------10------- 7 ----- 10 ---- YUNUS – 24    
-------11------ 8 ------ 11 ---- HUD -- 7
------12------ 8 ------- 11 ---- HUD -- 43 
-------13------ 8 ------- 11 --- HUD --- 44 
-------14----- 9 ------- 13 ---- RAD ---- 4
-------15------ 9 ------ 13 ---- RAD --- 14   
-------16----- 9 -------- 13 --- RAD -- 17
-------17---- 10 ------- 14 ---- İBRAHİM -- 16
-------18----- 10 ------- 14 --- İBRAHİM --- 32
-------19----- 11 ------- 15 ---- HİCR --- 22
-------20----- 12 -------- 16 --- NAHL --- 10
-------21----- 12 -------- 16 ---- NAHL -- 65
-------22----- 13 -------- 18 ---- KEHF --- 29  
-------23----- 13 -------- 18 ---- KEHF -- 41 
-------24----- 13 -------- 18 ---- KEHF -- 45 
-------25 ------ 14 ------- 2O ----TAHA --- 53  
-------26 ------ 15 ------- 21 ---- ENBİYA --- 30 
-------27 ------ 16 ------- 22 ---- HAC --- 5 
-------28 ------ 16 -------  22 ---- HAC  ---  63
-------29------- 17 -------  23 ---- MÜMİNUN --- 18
-------30------- 18 -------  24 ---- NUR  --- 39
-------31------- 18  -------  24 ---- NUR --- 45
-------32------- 19  -------  25 ---- FURKAN --- 48
-------33-------  19 -------  25 ---- FURKAN --- 54
-------34------- 20  -------  27 ---- NEML --- 60
-------35------- 21  -------  28 ---- KASAS --- 23
-------36-------  22 -------  29 ---- ANKEBUT  --- 63
-------37-------  23 -------  30 ---- RUM  --- 24
-------38-------  24 ------- 31 ---- LOKMAN --- 10
-------39------- 25 -------  32 ---- SECDE  --- 8  MÂUN MEHÎN = HAMARAT SU
-------40-------  25  -------  32 --- SECDE --- 27
-------41------- 26  -------  35 ---- FATIR --- 27
------- 42------- 27 -------  39 ---- ZÜMER --- 21
-------43------- 28 -------  41 ---- FUSSILET  --- 39
-------44------- 29  -------  43 ---- ZUHRUF  --- 11
-------45-------  30 -------  47 ---- MUHAMMED ---15
-------46-------  31 -------  50 ---- KAF  --- 9
-------47-------  32 -------  54 ---- KAMER  --- 11
-------48-------  32 -------  54 ---- KAMER  --- 12
-------49-------  32 -------  54 ---- KAMER --- 28
-------50------- 33 -------  56 ---- VAKIA --- 31
-------51------- 33  -------  56 ---- VAKIA  --- 68
-------52-------  34 -------  67 ---- MÜLK  --- 30
-------53-------  35 -------  69 ---- HAKKA  --- 11
-------54-------  36 -------  72 ---- CİN --- 16
-------55-------  37  -------  77 ---- MURSELAT --- 20 MÂUN MEHÎN = HAMARAT SU
-------56-------   37 -------  77 ---- MURSELAT --- 27 
-------57-------  38  -------  78 ----  NEBE --- 14
-------58-------   39 -------  79 ----- NAZİAT --- 31 
-------59-------  40  -------  80 ----- ABESE  --- 25
-------60------- 41 -------  86 ------- TARIK --- 6

 BEŞERİN YARATILDIĞI SU VE 46 KROMOZOM

       Kuranda , cinsel ilişki ile çoğalan tür anlamındaki BEŞER kelimesi kullanılarak , sudan (bir) beşer yaratıldığı bildirilen , 25 numaralı sûre olan Furkan sûresinin 54 numaralı âyeti 46 harfli bir âyettir. İnsan da bir beşerdir ve insanın kendisinden yaratıldığı su olan NUTFE = ZİGOT 46 kromozomludur . Bu konuyu anlatan ayetin 46 harfli olması da yüce Allâhın kitabı Kuranın  mucize olduğuna delil olan ,  matematik ve diğer  bilimsel delillere katılan bir delildir.
       Artık inandınız ve yüce Allâha itaate karar verdiniz değil mi. Îmân  inanmak ve uymaktır. ÎNANMADAN UYMADAN , ÎMAN ETMİŞ OLMAZSINIZ , ÎMÂN ETMEDEN CENNETE GİREMEZSİNİZ. 
       Haydi her şeyden ve kendi isteklerinizden de Allâha kaçın , kurtulun. Bunun için yaratıldınız. İslâm , dîniniz , göreviniz , yaşam biçiminizdir , ondan başka yaşam biçimi yâni din arayan cehennemliktir. 
ÂYET = (Kuran – 23 Mü’minûn sûresi âyet 115) “Yoksa , başka değil , sizi boşuna yarattığımızı ve bize döndürülmeyeceğinizi mi varsaydınız”. 
        Gayret edin , Kuran ve sünnete uyun ve yüce Allahdan umun. Çünkü O YARATIĞI YARATMADAN ÖNCE KENDİ ÜZERİNE ŞÖYLE YAZDI “RAHMETİM GAZÂBIMI GEÇTİ”. 
       KİM , AKIL SÂHİBİ OLDUĞU HALDE ,  KURANDA  BU KADAR MUCİZE OLDUGUNU BİLİP , YÜCE ALLAHIN DİNİ , YÂNİ ONUN UYMAMIZI EMRETTİĞİ TEK DOĞRU TOPLUMSAL DÜZEN OLAN , İSLAMDAN BAŞKA BİR DAVA , ALLAHDAN BAŞKA BİR DAVA EDİNİNEBİLİR. Yüce Allah sana muhtaç değil , sen ise Ona muhtaçsın , Bu dünya yaşamı Ona itaat edip etmediğinin bilinmesi için bir imtihandır. Yüce Allaha itaat edersen kendin ve başkaları için , dünyada ve ahirette dogru olanı seçmiş olursun. Böylece , kendin ve başkaları için , dünyada ve ahirette doğru olanı tercih ettiğin için , dünyada tüm iyiliklere katkın olur ve cenneti kazanırsın.  Eger itaat etmezsen , kendin ve başkaları için dünyada ve ahirette kötü olanı tercih etmiş olursun. Böylece , dünyadaki tüm kötülüklerde katkın olur ve cehenneme gidersin. Öyleyse , Rahmeti her şeyi kuşatan , hak edene çok rahmet eden , ebedi bir mutluluğu , itaat edenler için mükafat olarak hazırlayan yüce Allaha , Ona âit tüm hakları , her şeyi , kendini de teslim et , teslim eden ol yâni Müslüman ol.  Boşuna yaratılmadığını , hatırla.  
ÖNEMLİ NOT = Eger bu gerçeğin ışığı ile gönlün aydınlanmışsa. Eger bu ışığa uyarak ebedi kurtuluşa , Cennete kavuşturan yola girmek istersen , Müslüman olmak istersen. Müslüman ol. Müslüman olmak için yapman gereken , YÜCE ALLAHA İNANIP UYMANDIR. ONA İNANMAK VE UYMAK ŞU SÖZÜ KABUL ETMEK VE SÖYLEMEKLE BAŞLAR = ALLAHDAN (TEK TANRIDAN) BAŞKA TANRI YOK VE MUHAMMED ALLÂHIN RASULUDÜR  (ELÇİSİDİR , PEYGAMBERİDİR). BU SÖZE İNANIP UYMANIN GEREKTİRDİĞİ İŞLER VARDIR. 
- 1 - GÜNLÜK GÖREV = Her gün 5 vakitte farz (görev) olan namazı kılmak. (17 rekattır , tamamı toplam yarım saat sürer)
-2- YILLIK GÖREVLER = ORUÇ 
-3 – İMKANI OLANA GÖREV = İMKÂN BULDUGU ZAMAN HAC
-4 – İMKÂNI OLANA GÖREV = HER YIL ZEKÂT
         Bununla birlikte , Müslüman olan kişinin temel görevi yüce Allaha itaattir. İslamı gücü yettigince ögrenir ve gücü yettigince uyar. Gücünün yetmedigini ögrenmedigin yada gücünün yetmedigine uymadıgın için sorumlu olmazsın. İslamı ögrenmenin kaynagı , Kuran ve hadislerdir. Mezhepler , tarikatler , cemaatler islam degildir. Müslümanlar , yüce Allahın kardeş kılması ile kardeştirler. Bir tek toplulukturlar.  Ayrılmazlar. Hiç bir gruba dahil olma. Tüm müslümanları kardeş bil. Hepsiyle birlikte bulun. Ayrı bulunma. Müslüman , islamı ögrenmeye , uymaya gayreti olandır. Bunun en azı günlük görev olan , beş vakitteki farz namazı kılmak ve imkanı varsa zekatını vermektir. Bundan ötesini de gücü yettigince ögrenmeye uymaya gayret edersin. Böyle yapandan başkası müslüman oldugunu söylese bile dinde kardeşin degildir. Bu gibi cahilleri de islama uymaya teşvik gerekir. Gücü yeten , yettigince başkalarını da islama çagırmalıdır. Kim islamın gerçekligini anlar , islamı kabul eder ve ögrenmek ve uymak isterse yüce Allah ona kolaylık versin. 
         Bil ki islamı getiren peygamber Muhammedden başkası islamı ögrenmekte temel ölçü degildir. Kuran ona verilen mucizedir ve onun peygamber oldugunu isbat eder. Yaşadıkça oku , ögren.  Kurandan ve hadislerden islamı ögrenirken , ögrendigin şey  Kurana uygun ise kabul et. Kurana aykırı uydurulmuş sözlere uyma. Bu tür sözler peygamberden nakledilmiş olsa bile. Çünkü ona iftira edenler vardır. 
        Şunu da unutma ki o peygamber ne yapmışsa yüce Allahın emriyle islamı ögretmek için yaptı. Onun da hataları vardır fakat hata ile emin olunan sürekli işler karışmazlar. O peygamber , çagımızda 7 devlet bulunan bir bölgeyi yöneten bir devlet başkanı idi. Onun kurdugu yönettigi İslam devleti idi. Böylece biliyoruz ki İslam , devlet ile uygulanan bir dindir. İslam devletine iman etmek , yüce Allahın yarattıkları üzerindeki hakimiyetini kabul etmektir. Hem kendinde , hem toplumunda böylece yüce Allahın egemenligini kabul edersen , onun razı oldugu bir kul olursun. 
        Bil ki hiç bir şey yoktu ve o vardı , o her şeyi yarattı , her şey ona aittir , sen de ona aitsin. Ona ait olan her şey üzerindeki egemenlik hakkı ona aittir. Onun egemenlik hakkına hiç kimseyi ortak etme. Kulagın ve gözün ve kalbin de ona âittir. 
        Onun yoluna çağıranı dinle , işit. Ona yol göstereni ara ,  bul , gör. Ona yol gösteren anlamı ara , bul ve kabul et. Kalbin onunla olsun. Onu , yaratanını ve peygamberini ve peygamberlerini , ona kul olanları , müslümanları sev. Sevgin onun için , kızman onun için olsun. 
       Eğer ona ait olana başkasını ortak edersen , ortak eden yâni müşrik olursun , cenneti kazanamazsın.  O çok merhametli Allah bizi var etmişken , hayat vermişken , nimet vermişken onun hakkını ona teslim etmeyen , onun hakkını karartan yâni zalim , lânete yâni uzaklıga yâni cehenneme yâni azaba girmekten sakınsın ve hakkını ona teslim etsin , müslüman olsun. 
         EY İŞİTMEK İSTEYEN , SES BURDA İŞİT
         EY GÖRMEK İSTEYEN , IŞIK BURDA GÖR
         EY ANLAMAK İSTEYEN , ANLAM BURDA ANLA
         EY EBEDÎ KURTULUŞ İSTEYEN , YOL BURDA UY    
Atılmış şeytandan Allâha sığınırım. 
Rahmeti Her Şeyi Kapsayan , Çok Rahmet Eden Allâhın adıyla.
(Kuran – Sure 11 , Hûd sûresi – Âyet 13) “Yoksa diyorlar mı (ki) “onu (Kuranı) iftirâ attı (Allâh’a)”  , de ki , öyleyse uydurulmuş olarak , onun misli on sûre ile gelin ve Allâhın aşağısından güç yetirebildiğiniz kim varsa çağırın eğer sözünüzde doğrular iseniz”.
 (Kuran – Sure 11 , Hûd sûresi – Âyet 14) “Böyle iken eğer size karşılık vermezseler , böylece bilin ki , başka değil (Kuran) Allâhın bilgisiyle indirildi ve Allahdan başka tanrı (Herşeyi Yaratan ve her şeyin sâhibi ve emretme , kânun koyma ve itâat edilme , kulluk edilme hakkına sahip olan) yoktur , böyle olunca siz (sâhip olduğu tüm varlığın hakkını ona) sağ sâlim teslim edenler (Müslümanlar) mısınınız”.  
Âyet  =  “…ve (gerçeğe) iletişe uyan sağ olsun”  (Kuran – 20  Tâhâ sûresi , Âyet 47)   
Âyet  =  “Övgü , evrenlerin yetiştireni Allah içindir”  (Kuran – 1 Fatiha sûresi , Âyet 1)
Yazar = Ali kenan Aydın    


ZİGOT NEDİR = NUTFE NEDİR
İnsanın yaratılışındaki ilk hücredir. Erkeğin menisindeki cinsiyet (eşey)  hücresi olan , meni canlısının , bayanın cinsiyet (eşey) hücresi olan , yumurtasına girdiğinde oluşan döllenmiş bayan yumurtasıdır. İnsanın , anne karnında , rahimde yaratılışı sırasında oluşan , yaratılan insanın ilk hücresidir. Bu hücre ikiye bölünerek , önce iki , sonra dört , sonra sekiz , sonra on altı hücre olur , böylece hücreler çoğalarak insanın yaratılışı devam eder. Yaratılışın ilk aşamasındaki bu ilk hücre ve 16 ya kadarki artan hücrelere İngilizcede zygot yâni zigot adı verilmiştir. Kuranda bahsedilen , insanın , kendisinden yaratıldığı bildirilen NUTFE budur. Nutfe kelimesi Arapça kaynaklıdır ve Türkçede de kullanılır yâni , Arapça kaynaklı bir Türkçe kelimedir.  Öyleyse , kısaca ,   ZYGOT = ZİGOT = NUTFE.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İSLAMDA ; KURAN VE HADİSDE EVRENSEL ŞUUR – 15- GÖKLER VE YER VE ONLARDAKİLER – CEHENNEM VE HER ŞEY

      İSLAMDA ; KURAN VE HADİSDE EVRENSEL ŞUUR – 15- GÖKLER VE YER VE ONLARDAKİLER – CEHENNEM VE HER ŞEY.   BEN ALLÂHIN KULUYUM. A...