3 Eylül 2019 Salı

Kuranda uzay yolculuğu – 1 - galaksiler arası yolculuk ve evrenlerin dışına yolculuk



Kuranda uzay yolculuğu – 1 -  galaksiler arası yolculuk ve evrenlerin dışına yolculuk


BEN ALLÂHIN KULUYUM.
Atılmış şeytandan Allâha sığınırım. 
Rahmeti Her Şeyi Kapsayan , Çok Rahmet Eden Allâhın adıyla.
(Kuran - 1 Fâtiha sûresi , Âyet 1) “Övgü , Evrenlerin türeteni (yetiştireni - Rabbi) Allah içindir”.   
Selâm (esenlik-sağ etme) yüce Allâhın rasûlu Muhammedin üzerine olsun ve yüce Allâhın rahmeti ve O’nun bereketleri. 
 Görüntünün olası içeriÄŸi: uçak

Kur’an’da evrenlerin dışına yolculuk

         Kuran 1400 yıldan daha uzun bir süre önceden indirildi. O çağda insanlar uzay yolculuğunun veyâ daha basiti havada uçmanın  gerçekleşmesinin mümkün olduğunu bilemeyecek kadar uçuş ve uzay bilgisinden ve uçuş imkânlarından mahrum idiler. Özellikle Araplar , çölde bilim ve teknolojiden uzak , pek çoğu  elbise dâhi  bulup giyemeyecek kadar fakir  bir toplum idiler. Böyle bir toplum içinde uzay yolculuğunun mümkün olduğunu bildiren ve bu bildirdiği bilgi , 1400  yıl sonra çağımızda gerçekleşen Kuran elbette mûcizedir , yüce Allâhın kitabıdır. Kur’an’ın , 55 numaralı sûresi olan , Er Rahmân sûresinin , 33 numaralı âyeti ve Kur’an’ın , 84 numaralı sûresi olan , İnşikâk sûresinin , 19 numaralı âyeti , uzay yolculuğunun mümkün olduğunu bildiriyor.  
(Kuran – sûre 55 , Er Rahmân sûresi – âyet 33) “Ey topluluğu cin ve insanın , güç yetirdiyseniz sızmaya , saçaklarından , gökler ve yeryüzünün , böyle iken sızın , sızmazsınız ancak bir egemen güç ile (Sultân ile)”.    
          Egemen bir güç ile olmadıkça Gökler ve yeryüzünün saçaklarından , kenarlarından aşıp geçemezsiniz , Egemen bir güç ile olunca gökler ve yeryüzünün üst sınırlarından aşıp geçebilirsiniz deniyor âyette. Çağımızda Yeryüzünün üst sınırlarından aşılıp geçildi ve uzaya ulaşıldı , pek çok gezegene , uydular , gözlem ve inceleme araçları gönderilebildi. Ama henüz güneş sisteminin dışında , bir yıldıza ulaşılabildiğine dâir bir bilgimiz yok. Anlaşılan o ki , kâinatta var olan yıldızlardan  , yâni güneş sistemlerinden herhangi birine ulaşamadı insanlar.
         Gökbilimciler , gözlemlenebilir evrende , en azından 70 seksilyon   (7×1022) yıldız olduğunu tahmin etmektedir. Bu Samanyolumuzda bulunan 300 milyar yıldızın 230 milyar katıdır.  Hal bu ki bu âyet Göklerin ve yeryüzünün saçaklarından , üst sınırlarından aşılıp geçilmesinin , bu 70 seksilyon güneşin bulunduğu bilinen evrenin aşılıp geçilmesinin mümkün olduğunu bildiriyor. (Seksilyon = bin (3) , Milyon(6), milyar(9), trilyon(12), katrilyon(15), Kentilyon(18), seksilyon(21)  = 21 sıfırlı sayı).   
          Gökler ve yeryüzü bütününün bilinen sınırları ise , ışık hızı ile gidilecek olsa , milyarlarca yıl sürecek kadar uzak. Öyleyse insanların bilinen bilimsel ve teknolojik imkânları ile bu iş yapılamaz. Öyleyse bilimin keşfetmesi gereken başka bilgiler ve teknolojiler  var.
          Gökler ve yer ve ikisinin arasındakiler evrenlerdir , bu âyette ise Gökler ve yerin saçakları’ndan bahsediliyor. Bu duruma göre , bir ihtimal , Er Rahmân sûresinin , 33 numaralı âyeti ,  evrenimizin dışınındaki , evrenlerin de aşılabileceği bir uzay yolculuğunun mümkün olduğunu bildiriyor olabilir.  

Kur’an’da galaksiler arası yolculuk

           Uzay yolculuğunun mümkün olacağını bildiren , başka bir âyet  , Kur’an’ın 84 numaralı sûresi olan İnşikâk sûresinin 19 numaralı âyetidir. 
(Kuran – sûre 84 , İnşikâk sûresi –  âyet 19) “Elbet bineceksiniz , bir tabakaya , bir tabakadan”.    
          Kur’an’da Tabaka kelimesi 4 adeddir. Bu 4 aded tabaka kelimesinin 2 adedi bu âyettedir. Diğer 2 tabaka kelimesinden birisi , Kur’an’ın , 67 numaralı  sûresi olan , Mülk sûresinin , 3 numaralı âyetinde , diğeri ise , Kur’an’ın , 71 numaralı sûresi olan , Nûh sûresinin , 15 numaralı âyetindedir. Bu iki âyette de , tabaka kelimeleri , 7 göğün tabakalarını  , katlarını  belirtmek için kullanılmış. Bundan anlaşılan , âyette , (Kuran – sûre 84 , İnşikâk sûresi –  âyet 19) “Elbet bineceksiniz bir tabakaya bir tabakadan”.  denilerek bildirilen tabaka , kat , 7 göğün tabakalarından , katlarından olan tabakadır. Zâten , bu âyetin öncesindeki âyet , aydan bahsediyor , böylece , bahsedilenin gök ile ilgili olduğu daha iyi biliniyor. Öyleyse , bu âyet de , insanların , 7 göğün tabakaları arasında yolculuk yapacağını , uzay yolculuğu , galaksiler arası yolculuk yapacağını veyâ yıldızlar bulunan dünyâ göğünden daha üstte olan , yıldızlardan başka varlıkların bulunduğu , 7 gök tabakası arasında yolculuk yapılacağını bildiriyor.  Çünkü , yıldızların bulunduğu göğün , Dünyâ göğü olduğu ve 7 gök tabakasının bunların üzerinde olduğuna dâir hadisler , mîraç hadisleri arasında vardır.
          Çağımızda , uzay yolculuğunun yapılmaya başlanması , Kur’an’ın bu haberinin bir mûcize olduğunu isbât eder. Ancak , henüz , Kur’an’ın bahsettiği , tabakadan tabakaya geçişin gerçekleşmediği de anlaşılıyor. Zîra , henüz insanların her hangi bir tek yıldıza bile ulaşdığına dâir bir bilgimiz yok. Kur’an’ın bildirdiği uzay yolculuğu ise , belli ki yıldızlara yolculuktan daha ileri olan , Galaksiler arası bir yolculuktur veyâ yıldızların bulunduğu göğü aşan bir yolculuktur.  Galaksiler arası yolculuğun gerçekleşeceğine dâir hadis de var. Salat ve selâm ona yüce Allâhın elçisi Muhammed şöyle dedi : 
“Bilim  Süreyyâ’da (Ülker takım yıldızları’nda – Ülker galaksisi’nde) olsa, onunla birbirine kavuşur Fars oğullarından (Îranlılardan) adamlar”.

Hadîsin  kaynağı:
1 -Ahmed bin hanbelin müsnedi, (2 (297-420-422-469)). 
Hadisdeki “bilim” kelimesi yerine “îmân” kelimesi kullanılan aynı hadîs’in diğer bir naklinin kaynağı :
2 - Tirmizî , tefsîr bölümünde 47 (3), 62 (1), menkıbeler 70)
Hadisdeki “birbirine kavuşur” kelimesi yerine “elbet ona kavuşur” kelimesi kullanılan diğer bir naklinin kaynağı :
3 - Buhârî, tefsîr  bölümü 62 (1) .  
4 - Müslim , sahâbenin  fazîletleri  bölümü 231.
Ahmed bin hanbel 2 (417)  )

            Hadisteki “Süreyyâ” (Türkçede, “Ülker”, “Yedi  kız  kardeş” adları ile bilinir. Ayrıca Farsça “Peren”, “Pervin”. Yunanca “Pleiades”.  Japonca “Subaru”.) Adları ile bilinir. Uluslar arası gök bilim adlandırmasında “M 45” olarak bilinir. Boğa  burcundadır , Dünyâdan  uzaklığı 440 ışık yılı (135 parsek). Âletsiz bakıldığında yedi yıldızı görünür , bu sebeble “7 kadilli süreyyâ” da denir. 

            Öyleyse , Kur’an ve hadis ile bilinir ki  , insanlar , yıldızlar arası ve galaksiler arası ve muhtemelen evrenleri aşan , uzay yolculuğu yapacaklar. Öyleyse , insan teknoloji ile Uzay yolculuğunu , uzay yolculuğu gerçekleşmeden 1400 yıl önceden bildiren Kur’an mucizedir. Öyleyse , Kur’an’ın , kendisine  indirildiği , salat ve selâm ona , yüce Allâhın elçisi Muhammed doğruyu bildirdi. O yüce Allâh’ın elçisidir , Kur’an , yüce Allâh’ın , mûcize olan kitabıdır , İslâm tek hak dindir , Ona uyan kurtulacak ve cenneti kazanacak , uymayan ise kazanamayacak. Öyleyse , gerçek olduğunu gördüğün bu kurtuluş yoluna , İslâma uy , dünyâ hayâtı denilen bu büyük imtihânı kazan.   

Âyet  =  “…ve (Gerçeğe) İletme’ye uyan Sağ Olsun”  (Kuran – 20  Tâhâ sûresi , Âyet 47)
Âyet  =  “Övgü , Evrenlerin türeteni (yetiştireni - Rabbi) Allah içindir”  (Kuran – 1 Fatiha sûresi , Âyet 1)
Yazar = Ali kenan Aydın   
İlk yazım târihi = 8 ‎Temmuz ‎2012 ‎Pazar, ‏‎06:42:37 (veyâ daha önce)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İSLAMDA ; KURAN VE HADİSDE EVRENSEL ŞUUR – 15- GÖKLER VE YER VE ONLARDAKİLER – CEHENNEM VE HER ŞEY

      İSLAMDA ; KURAN VE HADİSDE EVRENSEL ŞUUR – 15- GÖKLER VE YER VE ONLARDAKİLER – CEHENNEM VE HER ŞEY.   BEN ALLÂHIN KULUYUM. A...